Журналу “Краєзнавство” – 90. Історія, традиції, новації

Page1Під такою назвою в загальнодержавній щотижневій газеті “Культура і життя” (№51 від 22 грудня 2017 року) вийшла стаття заступника головного редактора журналу “Краєзнавство”, кандидата історичних наук, члена Президії Національної спілки краєзнавців України Бажана Олега Григоровича.

Page6“90-річний ювілей журналу “Краєзнавство” – важлива подія і для самого часопису, і для всіх, хто тією чи іншою мірою причетний до краєзнавчого руху в Україні” – слушно зазначив автор на початку публікації.

У статті О.Г.Бажан проаналізував історію заснування та становлення журналу в 1927-1930 рр., його трансформацію на початку 1990-х рр., сучасні досягнення та новації.

“З часу заснування журнал “Краєзнавство” став справжньою розгорнутою енциклопедією, літописом, невичерпним багатющим джерелом краєзнавства і регіоналістики, здобув серед науково-краєзнавчої спільноти авторитет і визнання, сформував своє поліграфічне обличчя, значно підвищив наукову якість і розширив мозаїку опублікованих на своїх шпальтах статей і матеріалів, посів належне місце в науковій періодиці України” – підсумував автор.

Page6

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *