Луганські краєзнавці серед авторів Енциклопедії Сучасної України

esu-18Луганські краєзнавці взяли участь у виданні багатотомної Енциклопедії Сучасної України (ЕСУ) – першого багатотомного видання, що всебічно подає цілісний багатогранний образ України ХХ – ХХІ століть у особах, інституціях та поняттях.

Видання охоплює всі сфери буття нашої країни – від географічного положення, природи, історії, політичного устрою, економіки й промисловості, науки, культури, мистецтва, літератури до спорту й молодіжної субкультури.

У листопаді 2017 року вийшов друком черговий XVIII том енциклопедії. Майже 30 сторінок цього тому присвячено Луганську та Луганській області, зокрема історії, природним умовам, відомим підприємствам, науковим установам та навчальним закладам.

news_nov_2017_13_4_1Активну участь у написанні цих статей взяли представники Луганської обласної організації НСКУ –  А.В.Бадер, О.А.Забудкова, І.Г.Мельник та Н.В.Гусєва. Крім того, було підготовлено матеріал для наступного XIX тому ЕСУ, публікація якого планується протягом 2018 року.

«Робота була напруженою та довготривалою, але необхідною для суспільства й об’єктивного розуміння сучасності», – підкреслив один з авторів, заступник голови Правління Луганської ОО НСКУ А.В.Бадер.

Переглянути інформаційні матеріали можна у друкованій версії енциклопедії та в її відповіднику на електронних носіях і в мережі Інтернет.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *