У Бахмуті вшанували поета-земляка Миколу Чернявського

Бахмут27 січня 2018 року в Бахмутському краєзнавчому музеї відбулося вшанування пам’яті українського письменника та громадського діяча Миколи Чернявського з нагоди 150-річчя з дня його народження, 120-річчя видання в Бахмуті його збірки «Донецькі сонети» й 80-х роковин загибелі від більшовицького терору.

Під час заходу було презентовано і подаровано усім присутнім збірку вибраних творів М. Чернявського, що була видана спільними зусиллями ГО “Українська Ініціатива” та ГО “Бахмут Український”.

Бахмут-3Із життєвим шляхом Миколи Чернявського присутніх ознайомив гість з Києва – голова правління ГО “Українська Ініціатива” Юрій Косенко, а його заступниця Ольга Тимчишин здійснила всебічний аналіз творчої спадщини письменника.

Бахмут-2Із короткими промовами виступили директор Бахмутського краєзнавчого музею Олена Смирнова, член Національної спілки краєзнавців України, заступник голови Донецької обласної краєзнавчої організації, завідувач відділом фондів музею Ігор Корнацький та керівник осередку ГО “Українська Ініціатива” в Донецькій області Олена Василенко.

Учасники пам’ятного заходу відвідали музейну кімнату Миколи Чернявського, яка діє в Бахмутському музеї з 1998 року й зберігає автентичні світлини з родинного архіву  та деякі особисті речі письменника.

Активну роль у підготовці та проведенні заходу по вшануванню відомого поета-земляка взяли члени НСКУ Олег Абрамов, Світлана Сікварова та голова Бахмутської міської краєзнавчої організації Ігор Корнацький.

Валерій Романько,
голова Донецької облорганізації НСКУ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *