Радянський Союз в “епоху великих похорон” першої половини 1980-х рр. – Олег Бажан у гостях програми “Київські історії” телеканалу “Київ”

Олег БажанТраурний фольклор, жалобний калейдоскоп, гонки на лафетах; становище населення Радянського Союзу в “епоху великих похорон” першої половини 1980-х рр.; комічні та абсурдні прояви трауру часів тоталітаризму; «п’ятирічка за чотири генсеки»; концепція глибокої скорботи та до чого тут здешевшання горілки – ці та інші питання обговорювалися у випуску програми “Київські історії”, яка вийшла в ефір 13 березня 2018 року на телеканалі “Київ”.

У його підготовці взяли участь історик Олег Бажан (член Президії Національної спілки краєзнавців України, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України), журналіст Микола Хрієнко, поет Михайло Якубівський та дослідник київської старовини Михайло Кальницький.

“Країна стомилася ховати своїх лідерів і чекала певних змін…” – узагальнив ставлення пересічних громадян до “епохи великих похорон” першої половини 1980-х рр. історик Олег Бажан.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *