Історична правда з Вахтангом Кіпіані: Дмитро Павличко

З ним рахувалися політики найвищого рангу: Шелест, Брежнєв та Хрущов. Юнак з Івано-Франківщини, який з УПА вступив у комсомол і став найкращим радянським поетом. Якою ціною українському поету далися привілеї та визнання? Дмитро Павличко: гра за правилами системи чи проти неї?

Цьому було присвячено документальний фільм “УРСР. Дмитро Павличко” та обговорення у студії програми «Історична правда з Вахтангом Кіпіані», яка вийшла в ефір телеканалу ZIK 21 квітня 2018 року.

У підготовці випуску взяв участь член Президії Національної спілки краєзнавців України, старший науковий співробітник Інституту історії України НАН України, кандидат історичних наук Олег Бажан.

Крім того, про Дмитра Павличка як політика, дипломата та громадського діяча своїми думками ділилися кандидат філологічних наук Богдан Тихолоз, докторка філологічних наук Віра Агеєва, письменник Юрій Мушкетик, поет, політв’язень Ігор Калинець, доктор філологічних наук Володимир Панченко, політики Леонід Кравчук, Левко Лук’яненко та ін.

Гостями студії були: Євген Головаха – соціолог, заступник директора Інституту соціології НАНУ та Олексій Грань – політолог, науковий директор Фонду “Демократичні ініціативи”.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *