ХІІ Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців

Із 28 липня по 03 серпня 2019 року на базі філії «Центральний табір туристського активу учнів України» (Закарпатська область, Іршавський район, с.Осій) триває XII Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців.

Захід проводиться відповідно до п.166 Плану всеукраїнських і міжнародних організаційно-масових заходів з дітьми та учнівською молоддю на 2019 рік затвердженого наказом МОН від 21.11.2018 року № 1292.

Загальне керівництво підготовкою та проведенням Зльоту здійснює Міністерство освіти і науки України. Безпосередня організація та проведення Зльоту покладається на Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та Головну суддівську колегію.

Зліт-3

Під час Зльоту з 26 по 28 липня 2019 року заплановано проведення семінару-практикуму з підготовки суддів всеукраїнських конкурсів та змагань відповідно до п.51 Плану семінарів-практикумів для педагогічних працівників закладів позашкільної освіти на 2019 рік затвердженого наказом МОН від 21.11.2018 року № 1292.

ЗлітУчасниками зльоту є команди (по одній від областей та м.Києва) до складу яких входять учні закладів освіти системи Міністерства освіти і науки України 2003–2005 років народження (виключення – учасники 2002 року народження – учні 10 класу, 1-го курсу). Кількісний склад команди становить 9 осіб (7 учнів і 2 керівники).

Програма Зльоту передбачає роботу за п’ятьма напрямами краєзнавчих досліджень: історичне краєзнавство, фольклор і етнографія, екологія, географічне краєзнавство, геологія і реалізується у таких видах змагань та конкурсів:

  • Туристсько-краєзнавчий експедиційний маршрут;
  • Творчі майстерні;
  • Конкурсна програма (візитка команди, конкурс-захист краєзнавчо-дослідницької роботи за темою: «Ігри та забави в народних традиціях», туристсько-краєзнавча вікторина) та ін.

Керівники команд, що посіли у підсумку 1, 2, 3 місця отримають Грамотами Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Джерело:
Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді

Фото:
Сергій Неділько

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *