27-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху “Південний Захід. Одесика”

odessika_27__firstВийшов друком 27-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху «Південний Захід. Одесика — Юго-Запад. Одессика».

Статті,  вміщені у виданні, згруповано за наступними рубриками: “Степи Лукомор’я”, “Край в епоху диктатур”, “Обличчя земляків”, “Студентська трибуна”, “Книжкова полиця краєзнавця”.

Повнотекстовий варіант 27-го випуску альманаху

Південний захід. Одесика. Історико-краєзнавчий науковий альманах. – Вип. 27. – Одеса: Друкарський дім, 2019. – 268 с.

“В часи суспільних змін вкрай важливо зберігати розсудливість odessika_27_cover_to_printта об’єктивний підхід. І історія допомагає нам в цьому. Адже в документах різних епох дуже часто знаходимо ми споріднене із нашим сьогоденням, а в думках людей минулого – співзвучність нашим сучасним думкам. Моє стійке переконання – в історії не буває неактуальних тем. Бо дуже часто актуальність перетворюється на банальну кон’юнктуру, в намагання догодити новим правителям. А за цією кон’юнктурою забувається вічне – духовний зв’язок часів та нерозривність історичної пам’яті. Історія настільки багатогранна, що її неможливо вмістити у прокрустове ложе ідеологічних концепцій та урядових постанов. Ми вже не раз мали можливість пересвідчитися в цьому. Саме тому нинішній номер альманаху «Південний Захід. Одесика» – це приклад того, як локальні, на перший погляд, теми дозволяють нам краще зрозуміти дух епох, про які йде мова” – йдеться у вступному слові авторства українського політика Сергія Гриневецького, за підтримки якого видається альманах.

Повнотекстовий варіант 27-го випуску альманаху

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *