Краєзнавець Олег Корнієнко прочитав публічну лекцію “Правда та міфи про Суми”

Публічну лекцію про міфи та правдиві історії пов’язані з Сумами, 29 серпня 2019 року у «Книгарні Є» прочитав краєзнавець, голова Сумської обласної організації НСКУ Олег Корнієнко.

Захід відвідали історики, краєзнавці та сумчани, які цікавляться історією міста. Усього близько 70-ти людей. Телеканал UA:СУМИ підготував сюжет-огляд цієї події.

Перед початком заходу Олег Корнієнко розповів про один із міфів. “Один міф – це розбійниця Кондратьєва, і друга історична правда – жіноче поховання в Воскресенському соборі. Дмитро Григорович Гумілєвський відомий більше як архієписком Філарєт, який написав у 1857 році «Историко-статистическое описание Харьковской епархии» Це була достатньо на той час, і на сьогоднішній день солідна краєзнавча робота, він згадує про міф, згідно якого у полковника Герасима Кондратьєва була сестра злої вдачі, яка займалася розбійництвом і за це він її замуровав в стіну”, – наголосив Олег Корнієнко.

“Я майже кожного разу приходжу на зустріч з Олегом Корнієнком. Завжди отримуєш якісну інформацію, цікаву про історію нашого міста, традиції. З міфами майже я з всіма знайома. Вже давним давно вони для мене розвінчані”, – відзначила слухачка Ольга Зінченко

“Взагалі-то я прийшла сюди через сина адже він цікавиться історією Сум, Сумщини. Я думаю, йому буде цікаво. Можливо щось нове дізнається”, – говорить слухачка Ольга Черевко

Джерело:
UA:СУМИ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *