У Новгороді-Сіверському відбулися VIII історико-генеалогічні читання “Родові таємниці Сіверянського краю”

Сіверянський край14 вересня 2019 року в Новгороді-Сіверському були проведені VIII історико-генеалогічні читання “Родові таємниці Сіверянського краю”.

Програма читань

Захід організовано Новгород-Сіверським історико-культурним музеєм-заповідником “Слово о полку Ігоревім”, районним осередком Чернігівської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Національним університетом “Чернігівський колегіум” ім.Т.Г.Шевченка, за підтримки Новгород-Сіверської міської ради.

Наукові читання зібрали науковців із Києва, Чернігова, Ніжина, Сум, Глухова, Шостки та безпосередньо із Новгород-Сіверського.

Сіверянський край-4Історико-геналогічні читання – важливий крок на шляху до популяризації та систематизації знань про історію краю, його діячів та їх внесок у розвиток української культури. І, безсумнівно, сприяють посиленню обміну результатами дослідницької роботи вчених та краєзнавців із різних регіонів України.

Сіверянський край-2Від імені господарів гостей вітали голова Новгорода-Сіверського Олег Бондаренко та керівник осередку краєзнавців Анатолій Федірко. Робота заходу здійснювалась у режимі пленарного засідання та заняттях двох секцій.

Сіверянський край-3Портал “Правий берег Десни” відзначає:
“Як не прикро, але вкотре приходиться констатувати, що всупереч існуючим на правобережжі Десни чуток щодо неймовірної поваги місцевого люду до історичного надбання та креативної минувшини Новгород-Сіверщини, відповідного штибу заходи не здатні зібрати навіть кількох десятків слухачів! Маємо на увазі тих, що з власної волі, а не за наказом чи змістом посади відчиняють двері зали, де йдеться про дослідження Новгород-Сіверської історії. І тут, на наш погляд, має місце проблема з двома складовими. Низький рівень інформування, або отруйна сила роз’їдаючого свідомість масового пофігізму. Ми обираємо другу складову”.

Джерело:
Музей “Слово о полку Ігоревім”,
“Правий берег Десни”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *