Відбулася ментор-студія «Актуальність і проблематика сучасних досліджень історичної науки»

IMG_353422 жовтня 2019 р. відбулася ментор-студія «Актуальність і проблематика сучасних досліджень історичної науки» в рамках STEM-проекту «Профільна наукова школа» для юних дослідників-істориків на базі історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Захід організований Департаментом освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Київським обласним комунальним позашкільним навчальним закладом «Мала академія наук учнівської молоді» та історичним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

IMG_3533Цільова аудиторія: учні – члени наукового відділення історії Київського обласного територіального відділення Малої академії наук України, педагоги – наукові керівники учнівських науково-дослідницьких робіт у науковому відділенні історії. Викладачами історичного факультету для учнів були проведені мотиваційно-навчальні практикуми, індивідуальні консультації, IMG_3545екскурсії, для педагогів – навчальний тренінг, екскурсія. Зокрема, у заході взяли участь викладачі – члени Київської міської організації НСКУ.

З вітальним словом до присутніх звернувся декан факультету, IMG_3569доктор історичних наук, професор Іван Патриляк. Члени КМО НСКУ – співробітники кафедри етнології та краєзнавства провели мотиваційно-навчальні практикуми для секцій «Історичне краєзнавство» та IMG_3608«Етнологія»: доцент Наталія Терес виступила з доповіддю «Історико-культурний потенціал містечок і селищ Київщини та його використання в туристичній діяльності», доцент Олександр Гончаров ознайомив учнів з актуальними питаннями історичного краєзнавства, доцент IMG_3627Наталія Громова провела заняття на тему: «Етнологія як наука. Польові етнографічні дослідження». Співробітниця кафедри Тамара Жилко ознайомила учнів з етнографічними експонатами кафедри, котрі зібрані викладачами та студентами й використовуються у навчальному процесі.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *