29-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху “Південний Захід. Одесика”

odessika_29Вийшов друком 29-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху “Південний Захід. Одесика — Юго-Запад. Одессика”.

Статті,  вміщені у виданні, згруповано за наступними рубриками: “Степи Лукомор’я”, “Одеські старожитності”, “Край в епохи диктатур”, “Обличчя земляків”, “Книжкова полиця краєзнавця”.

Повнотекстовий варіант 29-го випуску альманаху

Південний захід. Одесика. Історико-краєзнавчий науковий альманах. Вип. 29. Одеса: Друкарський дім, 2020. 264 с.

“Вихід 29-го номера історико-краєзнавчого альманаху «Південний Захід. Одесика» є знаковою подією для всієї спільноти істориків та краєзнавців Одещини. І не лише Одещини. Адже це видання вже давно вийшло за межі суто регіонального явища, перетворившись на культурний та науковий феномен загальноукраїнського значення.
Скоро ми будемо відзначати ювілей – 15 років з дня виходу першого номера. За історичним виміром – чималий час. Ми разом стали свідками і учасниками багатьох подій, не завжди однозначних, справжню оцінку яким дадуть вже нові покоління дослідників.
Але попри суспільні бурі, кожна поява нового альманаху не залишала байдужим всіх, хто захоплюється історією. І в нинішньому випуску також представлені дослідження, присвячені різноманітним сторінкам минулого Одеської області. Серед тем альманаху – нариси з історії Одещини, Одеського університету та одеської журналістики, козацтва та міського управління, церкви та медицини…” – зазначив у вступному слові український політик Сергій Гриневецький, за підтримки якого видається альманах.

Повнотекстовий варіант 29-го випуску альманаху

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *