Чорнобильська катастрофа: 35 років потому (анонс Дискусійного ПЕН-клубу)

На державному рівні триває підготовка низки заходів, пов’язаних з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.

Краєзнавці не залишаються осторонь і присвячують цій темі свої виступи у ЗМІ та беруть участь у тематичних науково-просвітницьких заходах.

174120387_1605017996363314_6700735496930008306_n

22 квітня о 18:00 у межах Дискусійного ПЕН-клубу, за участі члена Президії НСКУ, кандидата історичних наук Олега Бажана відбудеться розмова «Чорнобильська історія: Як ми говоримо і що думаємо про катастрофу 35 років потому».

  • Чи означає це, що чорнобильська аварія стає далекою історією, а чорнобильська пам’ять стирається?
  • Що промовляє до нас сьогодні Чорнобиль, які месиджі і смисли несе та чого навчає?
  • Зрештою, як ми досі говорили про Чорнобиль і як хочемо про нього говорити сьогодні?

Про все це, а також про факти, смисли і зустрічі з Чорнобилем говоритимуть учасники дискусії. Поставити їм питання можна за посиланням.

Крім того, 20 квітня 2021 року на цю тему відбулася розмова із Олегом Бажаном на “Громадському радіо” (ведучий Василь Шандро).

“На перший погляд, складається враження, що ми вже про цю техногенну катастрофу нібито знаємо все. Але пласти архівних документів, що зберігаються у центральних державних архівах, свідчать про те, що ми можемо досі вивчати цю тему. Мені здається, що станом на сьогодні ми ще не до кінця вивчили діяльність ліквідаційних структур. Так само як потрібно ще вивчати й участь військових” — відзначив історик.

Прослухати всю розмову

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *