«Микола Петров: українознавець, краєзнавець, києвознавець» — нова книга про подвижника вітчизняного краєзнавства

Микола ПетровНаприкінці 2020 року у видавництві «Саміт-книга» вийшла друком книга «Микола Петров: українознавець, краєзнавець, києвознавець».

Її авторами є наукова співробітниця історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ставнюк Оксана Вікторівна та професор історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка Ставнюк Віктор Володимирович.

Ставнюк О.В. Микола Петров: українознавець, краєзнавець, києвознавець / Оксана Ставнюк, Віктор Ставнюк. Київ : Саміт-книга, 2020. 352 с.

Книгу видано в рамках Міської цільової програми розвитку інформаційно-комунікативної сфери міста Києва на 2020 рік для поповнення бібліотечних фондів столиці новою книгою за поданням Київської міської організації Національної спілки краєзнавців України.

До слова у 2019 році за підтримки виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) видано книгу авторів, членів КМО НСКУ, Терес Наталії та Іваницької Лілії «Тоталітарна топоніміка радянських вулиць Києва в особах: Документи і матеріали» (К., 2019).

Микола Петров - книгаКнигу Оксани та Віктор Ставнюків присвячено Миколі Івановичу Петрову, більша і найпродуктивніша частина життя якого пройшла у Києві. Тут він навчався і працював у Київській духовній академії; тут він зростав як учений і був обраний до першого складу Української академії наук. У своїй науковій і суспільно-політичній діяльності Микола Петров особливу увагу приділяв історії Києва, стану збереження його історико-культурних пам’яток, які ще й сьогодні є «візитівкою» столиці України.

Актуальності книзі додає ще й той факт, що в червні 2021 р. виповнюється 100 років із дня смерті Миколи Івановича Петрова. Пам’ять про подвижників вітчизняного краєзнавства назагал і києвознавства в особливості з’єднує добу становлення української державності в усіх її інституційних виявах із нашим сьогоденням, а Микола Іванович Петров належить, поза всяких сумнівів, до славної когорти таких подвижників.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *