ХІІІ Всеукраїнський зльот юних туристів-краєзнавців, присвячений 30-річчю Незалежності України та 100-річчю Української революції 1917–1921 років

logo_small6–14 серпня 2021 року на базі філії УДЦНПВКТУМ «Центрального табору туристського активу учнів України» (Закарпатська область,  Хустський район, с.Осій) відбудеться ХІІІ Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців, присвячений 30-річчю Незалежності України та 100-річчю Української революції 1917–1921 років.

Виховання любові до рідного краю, шанування історії і культури українського народу, бережливого ставлення до природного різноманіття є метою і завданням Зльоту.

Загальне керівництво проведенням Зльоту здійснює Міністерство освіти і науки України.  Безпосередня організація та проведення Зльоту покладається на Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та Головну суддівську колегію.

Учасниками Зльоту є команди областей України та м. Києва – переможці ІІ (обласного) етапу зазначеного заходу – учні 9–11 класів.

Програма Зльоту передбачає роботу за шістьма напрямами краєзнавчих досліджень: археологія, історичне краєзнавство,  фольклор і етнографія, екологія,   географічне  краєзнавство, геологія і реалізується у наступних видах змагань та конкурсів:

  • туристсько-краєзнавчий експедиційний дводенний маршрут передбачає проходження командами дистанції (до п’яти км) з виконанням певних краєзнавчих завдань (практичних і теоретичних) на краєзнавчих станціях згідно з напрямами краєзнавства, подолання природних перешкод туристсько-спортивними засобами, туристське та спортивне орієнтування;
  • творчі майстерні проводяться за усіма зазначеними змістовними напрямами краєзнавства. Учасники (по одному від команди на кожній секції) доповідають про проведену їхнім гуртком краєзнавчу роботу чи краєзнавчу експедицію, цікаві дієві ініціативи, форми та засоби краєзнавчої роботи, беруть участь у дискусіях тощо;
  • конкурсна програма – це демонстрація, відтворення командою у різних формах народних дійств, традицій: участь у краєзнавчій вікторині; у художньо-сценічному дійстві презентуватимуть рідний край – візитка команди; відтворять народознавчу тематику «Без верби і калини нема України».

Відділ краєзнавства та наукових досліджень учнів
Дмитро Омельченко, заступник директора УДЦНПВКТУМ

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *