Відійшов у вічність Роланд Франко — багаторічний член Правління НСКУ, лауреат Премії імені Петра Тронька

Роланд Франко11 серпня 2021 року помер відомий український громадський діяч, вчений, дипломат Роланд Тарасович Франко (1932–2021).

Упродовж багатьох років, починаючи із 1990-х, він брав активну участь у організації та проведенні спілчанських заходів, був соратником першого голови НСКУ П.Т.Тронька у справі розбудови Спілки та активізації краєзнавчого руху в Україні, переймався проблемами розвитку і збереження національної культурно-мистецької спадщини українського народу, сприяв реалізації багатьох важливих проектів у цій сфері.

Роланд Франко та Петро Тронько в Музеї видатних діячів української культури (2010 р.)
Роланд Франко та Петро Тронько в Музеї видатних діячів української культури (2010 р.)

Роланд Тарасович тривалий час входив до складу Правління Національної спілки краєзнавців України, у 2015 р. удостоєний Премії імені академіка Петра Тронька за вагомий внесок у музейну та пам’яткоохоронну справу, діяльність у сфері збирання, збереження та охорони історико-культурної спадщини України.

Національна спілка краєзнавців України і вся краєзнавча спільнота з глибоким сумом зустріли цю звістку та висловлюють щирі співчуття родині, близьким, колегам, усім, хто знав і працював із Роландом Тарасовичем!

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *