«Кримські татари та українці: віхи спільної боротьби». Документальне кіно про солідарність двох народів

На кримськотатарському телеканалі ATR відбула прем’єра нового циклу документальних телепрограм «Кримські татари та українці: віхи спільної боротьби та солідарності».

У ньому розповідається про ключові епізоди спільної боротьби кримськотатарського та українського народів за часів середньовіччя, жовтневого перевороту, сталінського терору, а також про події повернення кримськотатарського народу на історичну батьківщину після депортації та початку російської анексії Криму 2014 року.

Як Росія продовжує використовувати історію для виправдання своїх дій і що дізнаються глядачі із циклу фільмів «Кримські татари та українці: віхи спільної боротьби та солідарності»?

Про це у ток-шоу «Кримське питання» Олександр Янковський розмовляв із різними дослідниками, громадсько-політичними діячами та творцями проекту, зокрема й кандидатом історичних наук, членом Президії НСКУ, старшим науковим співробітником Інституту історії України НАН України Олегом Бажаном.

Олег Бажан

Вчений висловив думку, проект може стати одним із інструментів деокупації Криму, оскільки він розповідає про те, як кримські татари та українці взаємодіяли упродовж багатьох століть.

Джерело:
Крим. Реалії

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *