У Мирнограді відбулися загальні збори осередку Донецької обласної організації НСКУ «Старий рудник»

Мирноград - Старий рудник-48 січня 2022 року у прифронтовому Мирнограді відбулися загальні підсумкові збори тутешнього осередку Донецької обласної організації НСКУ «Старий рудник».

Окрім мирноградців, «Старий рудник» об’єднує краєзнавців із Покровська, Селидового, Добропілля та колишнього Добропільського району.

На порядку денному були наступні питання:

  • Підбиття підсумків роботи за минулий рік
  • Нагородження найкращих краєзнавців за підсумками 2021 року
  • Плани організації та пропозиції на 2022 рік
  • Різне

Мирноград - Старий рудник

Серед значних досягнень «Старого рудника» було названо створення перших підрозділів організації «Молодий краєзнавець Донеччини», проекти «Спадщина Мирнограда» та «Музична Донеччина», конкурс «Моя родина в історії мого міста», усний краєзнавчий альманах «Мирногад – місто шахтарської слави», активна співпраця з редакціями історичних альманахів та збірок наукових праць, краєзнавчі календарі «Покровськ музичний» та «Покровськ вечірній», встановлення пам’ятних дощок та знаків.

Мирноград - Старий рудник-5

Ірині Шинкаренко та Віктору Батицькому були вручені дипломи «Кращий краєзнавець 2021 року», Наталії Бобровій та Олені Баженовій – грамоти Донецької організації НСКУ, Мирноград - Старий рудник-3Світлана Островська, Марина Путіліна та Анатолій Мєдвєдєв отримали подяки від Донецької ОО НСКУ.

Серед планів «Старого рудника» на 2022 рік – проведення XIII та XIV історико-краєзнавчих конференцій «Невідомі сторінки історії міста Мирнограда», I-ї краєзнавчої конференції місцевої організації «Молодий краєзнавець Донеччини»; створення нового туристичного об’єкта «Стоянка кочівників», встановлення пам’ятних дощок та знаків, екскурсії та відкриті уроки, розробка нових та участь у спільних проектах з іншими осередками НСКУ.

Мирноград - Старий рудник-2

Також присутні на зборах отримали новорічні подарунки. Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері, у святковому настрої та доброму гуморі.

Мирноградський осередок Донецької обласної організації НСКУ «Старий рудник» щиро вітає всіх краєзнавців України з новорічними святами та бажає всім сил і здоров’я для реалізації численних ідей та планів на ниві краєзнавства, нових відкриттів, унікальних фактів і знахідок, цікавих гіпотез і версій, захоплюючих подорожей по сторінках минулого і пам’ятних поїздок по історичних місцях нашої України!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *