Науковий форум у селищі Новий Світ

Наукові форуми, конференції, семінари вказують на рівень розвиненості наукової думки в конкретному регіоні. Крім того, такі заходи формують відповідне професійне середовище. Такі зібрання вчених є чудовою нагодою для громадськості, аби «корифеї» ознайомили її зі своїми новими розробками, а молоді й перспективні заявили про себе як про дослідників.

 

Наукова конференція «Актуальні питання історії, культури, етнографії Південно-Східного Криму» відбулася 1-3 жовтня в с. Новий Світ. Засновником виступив «Благодійний фонд «Афінеон». Захід підтримали Новосвітська селищна рада, Кримська регіональна організація Національної спілки краєзнавців України та Республіканське товариство німців Криму «Відергебург».

Відбулася презентація журналу «Краєзнавство», яку провів професор Андрій Непомнящий. У ході роботи форуму прозвучали досить цікаві і, що важливо, новаторські дослідження про історію, етнографію та археології нашого краю. Керівник «Благодійного фонду «Афінеон» Ольга Анісімова високо оцінила значення заходу в науковому житті півострова: «Конференція корисна для популяризації історико-культурної спадщини Південно-Східного Криму. Ми поставили собі це за мету з огляду на те, що роботи, які торкаються нашого регіону, широкій громадськості невідомі». Вона висловила впевненість, що чимало озвучених на конференціях доповідей сприятимуть вирішенню цієї ситуації».

Хочеться сподіватися, що конференція, яка пройшла в одному з найкрасивіших і затишних куточків Криму, стане доброю традицією в науковому середовищі півострова.

 

Ельвіра Сеїтова

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *