На Кіровоградщині з 1 вересня 2013 року запроваджується навчальна програма гуртка «Кіровоградщина. Історія рідного краю»

На Кіровоградщині з 1 верес?...

Відповідно до розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації та голови Кіровоградської обласної ради від 27 грудня 2012 року № 790-р/449-гр «Про підготовку та відзначення 75-ї річниці утворення Кіровоградської області» розроблено навчальну програму гуртка, зміст якої упорядковано за структурою навчального посібника для загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградської області «Кіровоградщина. Історія рідного краю» / за ред.: І. А. Козир. – Кіровоград: Імекс-ЛТД. – 304 с.», де вперше викладено і пропонується системне вивчення історії та культури області.

Навчальну програму гуртка «Кіровоградщина. Історія рідного краю» затверджено наказом директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації від 21 червня 2013 року № 370 «Про затвердження та запровадження навчальної програми гуртка», а також рекомендується використати у системі навчально-виховного процесу закладів освіти Кіровоградщини, у позаурочній роботі з вивчення навчальних предметів, роботі класних керівників та організаторів виховного процесу, а також у позакласній роботі та навчальній практиці з учнями. Цікавим буде організація діяльності гуртків краєзнавчого профілю у позашкільних навчальних закладах. В області також діють більше 150 музеїв при навчальних закладах, які можуть слугувати базою для реалізації програми.

Кіровоградщина на початку 2014 року буде відзначати ювілей – 75-річчя від утворення Кіровоградської області. Ювілей це завжди привід привернути увагу педагогів, учнів студентів, мешканців краю до процесу дослідження, вивчення, збереження та популяризації історико-культурного потенціалу рідного краю.

Детальніше читайте за посиланнями:

http://koippo414.at.ua/news/pro_zatverdzhennja_ta_zaprovadzhennja_navchalnoji_programi_gurtka_kirovogradshhina_istorija_ridnogo_kraju_ukladach_gajda_l_a/2013-08-20-164

20 серпня 2013 року проведено обласний ярмарок педагогічних ідей «Освітянські обрії Кіровоградщини – 2013», де було презентовано навчальний комплект з історії краю, а саме: посібник та навчальну програму.

http://koippo.kr.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=1014:-l-2013r&catid=1:latest-news

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *