«Велика війна 1914–1918 рр. і Україна. Історичні нариси»

«Велика війна 1914–1918 рр. і У?...

20 грудня о 18.00 відбудеться презентація та обговорення книжки «Велика війна 1914–1918 рр. і Україна. Історичні нариси». Учасники: упорядник видання, заступник директора Інституту історії України НАНУ Олександр Реєнт, старший науковий співробітник відділу історії України ХІХ – початку ХХ ст. Інституту історії України НАНУ Валентина Шевченко, наукові співробітники відділу історії України ХІХ – початку ХХ ст. Інституту історії України НАНУ Володимир Милько, Олександр Кирієнко, Володимир Любченко. Організатори – видавництво «Кліо», книгарня «Є» (книгарня «Є», вул.. Лисенка, 3). Вхід вільний.

У книзі викладено результати новітніх досліджень ключових питань Першої світової війни 1914–1918 рр., яка відкрила нову епоху в історії людської цивілізації. Знайомлячись із ними, будь-хто зможе відчути глибину збройних конфліктів, трагічність долі народів, утягнутих у них, незворотні зрушення в психології людей. Масштабність соціальних потрясінь простежується у зруйнуванні звичного способу життя, деструктивних процесах у господарстві, погіршенні матеріального становища населення, голоді та поневіряннях мільйонів людей. Водночас картину доповнюють факти кардинальних змін у свідомості народу, активізації доброчинності, національних рухів, що в українському вимірі каталізували процес формування модерної нації, яка з об’єкта міжнародної політики перетворилася на її безпосередній суб’єкт.

Пропонований том складається з нарисів про Першу світову війну в історіографічному вимірі, «українську карту» в міжнародних відносинах, політичні сили українства в 1914–1918 рр. та актуалізацію «українського питання», бойові дії на українських теренах, соціально-економічні, духовні та повсякденні проблеми тогочасного суспільства.

Книга розрахована на науковців, викладачів, студентів, усіх, хто цікавиться історією України.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *