Колекція особових фондів Державного архіву Київської області поповнилася

Є.Букет та директор Державного архіву Київської області під час підписання Акту приймання-передавання документів
Є.Букет та директор Державного архіву Київської області під час підписання Акту приймання-передавання документів

31 січня 2015 року до Державного архіву Київської області було передано документи та друковані видання для новоствореного фонду особового походження краєзнавця, журналіста, громадського діяча Євгена Букета та підписано договір дарування. До фонду увійшли рукописи книжок, статей, документи про участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях, фотографії тощо. Раніше до книжкового фонду Державного архіву Київської області надійшло 5 книжок автора, під час роботи над якими були використані архівні документи Державного архіву Київської області. Тематика наукових досліджень Євгена Букета – історія Правобережної Київщини, зокрема, Макарівського району.

Євген Букет з 2005 року співпрацює з Наталією Іванівною Булаєвською. Вони обидва є заступниками голови Київської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Наталія Булаєвська з 2002 року також є фондоутворювачем Державного архіву Київської області. На початку 2015 року відбулося чергове поповнення фонду особового походження її документами, серед яких була книга Євгена Букета «Колонщина» (2008), до якої Наталія Іванівна написала передмову.

Нагадаємо, 23 грудня 2014 року Державний архів Київської області та Київська обласна організація Національної спілки краєзнавців України уклали Договір про співпрацю у сфері вивчення історії та культурної спадщини, сприяння роботи істориків та дослідників, підготовку публікацій у засобах масової інформації та спеціалізованих виданнях. Договір заключено до кінця 2019 року.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *