Презентація книги “Україна Тараса Шевченка”

IMG_618816 березня  в книгарні “Довженко книги.кава.кіно” видавництво “Фоліо” та Національна спілка краєзнавців України презентували унікальну книгу – «Україна Тараса Шевченка».

IMG_6193
Руслана Маньковська

Видання є внеском краєзнавців України до святкування 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка і розраховане на широкий загал шанувальників української культури та історії.
Зважаючи на доленосні і бурхливі події в Україні, бачимо, що Шевченко, як і ота трагічна Небесна Cотня сучасних юних героїв гордої і незламної країни, живе посеред нас, додає сміливості і впевненості у боротьбі з нашими відвертими і прихованими ворогами.

IMG_6199
Краєзнавча Шевченкіана

До видання увійшло 26 нарисів, підготовлених дослідниками з усіх областей України, в тому числі Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, кожен з яких висвітлює місця, пов’язані з життям та творчістю Тараса Шевченка. Ілюстративним доповненням книжки є репродукції, архівні документи, світлини пам’ятників, твори мистецтва тощо.
Тарас Шевченко для України і в Україні житиме вічно. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим, нескореним народом і твердо ступає повсюдно у вільній державі. Авторський колектив доклав величезних зусиль для того, щоб читачі змогли пройти шевченківським життєвим шляхом боротьби за свободу.

IMG_6201
Григорій Савченко

У презентації взяли участь заступник голови НСКУ, упорядник книги Руслана Маньковська, відповідальний секретар Володимир Дмитрук, голова Черкаської ОО НСКУ, упорядник книги, Василь Мельниченко,  голова Київської ОО НСКУ Григорій Савченко та ін. Серед гостей – представники Національного музею Тараса Шевченка та Національної історичної бібліотеки.
P1270229

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *