Історія Центральної Ради в документах і літературі

unnamed (1)24 березня 2015 р. в приміщенні Національного музею літератури України відкрилася виставка «Історія Центральної Ради в документах і літературі Музею історичного центру міста Києва». Презентацію приурочено до дати створення Центральної Ради – представницького органу українських партій та громадських організацій у 1917 р. Виставка заснована на колекції відомого київського колекціонера та історика, члена президії правління Київської міської організації Національної спілки краєзнавців України  Віктора Киркевича, котрий брав участь у понад 50 виставках у різних містах України та за кордоном, мав близько 20-ти персональних виставок.

Експонати виставки висвітлюють основні етапи української революції 1917 – 1921 рр., пильна увага приділяється історії Центральної Ради. Її історія представлена оригінальними документальними матеріалами, періодикою, листівками та відозвами, фотографіями та плакатами того часу. Також демонструється література, в якій вміщено статті про Центральну Раду  та подальші події з історії української революції.unnamed

Урочисто експозицію відкрив голова Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації Олег Гаряга, підкресливши, що знайомство з документальними матеріалами, періодикою та предметами тієї доби дають нам можливість глибше розуміти сучасні проблеми та робити правильні висновки. Віктор Киркевич подякував Шевченківській райдержадміністрації за всіляку підтримку в організації виставки, а також був приємно вражений кількістю відвідувачів експозиції. Голова правління Київської міської організації Національної спілки краєзнавців України Олександр Гончаров ознайомив учасників заходу з багатогранною діяльністю В. Киркевича на ниві краєзнавства та просвітництва й звернув, зокрема, увагу на те, що через кілька років виповниться 100-річчя подіям, які висвітлюють експонати виставки, а український народ продовжує виборювати незалежність і такі заходи сприяють цій боротьбі, оскільки бережуть історичну пам’ять народу,  його традиції, зв’язок героїчної боротьби поколінь. На відкритті виступили також представники адміністрацій Музею історичного центру міста Києва та Національного Музею літератури України, ознайомили присутніх з експозиціями виставки та Національного Музею літератури України.unnamed (2) unnamed (3)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *