У Камянці-Подільському знову будуватимуть фортецю. Солодку

6Туристичний сезон-2015 у Кам’янці-Подільському відкриється 25-26 квітня. І як завжди, з масою цікавих подій. Приміром, минулого року подоляни встановлювали два досягнення для Книги рекордів України. Вулична арт-галерея «Мости єднання», складена з дитячих малюнків один до одного вздовж старовинних стін міста, протягнулася на 1330 метрів, з’єднавши собою два мости – Новопланівський і Замковий. А другий встановлювали на Польському ринку, де кам`янчан та гостей міста пригощали запашною кавою з латунного ковша висотою 120 см і об’ємом 350 літрів. Рекорд же полягав у 333 літрах звареної кави, розлитих для усіх охочих у 6000 філіжанок. Доводили до кипіння кілька годин 30 кілограмів меленої кави.
Цього року в Кам`янці знов будуватимуть фортецю. Але якщо предки зводили Стару фортецю із каменю, щоб захистити батьківщину від ворогів, то нині вона буде із солодких подільських намистин. Нова Солодка Фортеця зможе потрапити на стіл кожного, хто прийде на свято. Частину розібраної Солодкої фортеці віддадуть нашим воїнам-захисникам, що нині захищають країну від північного агресора.
Старе місто стане майданчиком для презентації історичних і культурних перлин, що зростали  протягом віків в «квітці на камені» – Кам’янці-Подільському. До підготовки історичних майданчиків долучаться музейні працівники, реконструктори, співаки і танцюристи, кухарі і пекарі – знавці давніх рецептів,  ті, хто шиє історичні костюми, хто робить зачіски різних епох, хто знає давні ремесла і військову справу.
Під час відкриття туристичного сезону свої перфоменси для глядачів готують вже відомі традиційні щорічні фестивалі —  «ФОРПОСТ», «РЕСПУБЛІКА», «СоборнаФест», «ОктоберФест», «Опера в мініатюрі».
За традицією відбудеться і регіональний туристичний форум «Поділля – земля вражень», де його учасники розкриють можливості пізнавального, подієвого, ділового, зеленого (еко), спортивного (екстремального) туризму; відбудуться презентації віртуальної екскурсії Кам’янцем-Подільським  в проекті «OpenUKRAINE», інформаційного проекту  «Подорожуй Україною», а також будуть нагороджені переможці конкурсу «Привітне місто».
Вперше на відкриття туристичного сезону екскурсію Кам’янцем-Подільським можна буде провести подорожуючи електромобілем. А для  туристів, що полюбляють драйв і рух, в Кам’янці-Подільському  буде організовано цілий День активного туриста:  скелелазіння, ВМХ, воркаут, велопробіги,  вело-екскурсій, квести!
І ще одна цікава подія: Кам’янець-Подільський — єдине місто в історії України, що саме тепер є претендентом на статус Молодіжної столиці Європи 2018 року, адже бере участь у конкурсі Європейського молодіжного форуму Ради Європи. Тому молодь міста готує на час відкриття туристичного сезону грандіозний флешмоб «У Кам’янця обличчя юне!» і дуже розраховує на підтримку України.

Сергій Бахін,
спеціально для nsku.org.ua

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *