Прем’єра повнометражного документального фільму “Петро Тронько. Жити для людей”

film_tronkoДо 100-річчя видатного українського вченого-історика, громадського та політичного діяча, академіка П.Т.ТРОНЬКА 26 червня в кінотеатрі українського фільму «ЛІРА» (вул.Велика Житомирська, 40) відбувся прем’єрний показ повнометражного документального фільму «ПЕТРО ТРОНЬКО. ЖИТИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ» (Виробництво «VMV-студія», 2014 рік).

Прем’єрний показ відвідали заступник голови Національної спілки краєзнавців України Руслана Маньковська, голова ревізійної комісії НСКУ Сергій Попович, відповідальний секретар НСКУ Володимир Дмитрук, в.о. голови правління Всеукраїнського фонду відтворення видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини імені О. Гончара Роланд Франко, колишні колеги Петра Тимофійовича із Національного музею народної архітектури та побуту України, редакції журналу пам’ятки України. До гостей із вітальним словом звернулися автор фільму Олена Москаленко, режисер – Володимир Васильєв, заступник голови НСКУ Руслана Маньковська.

У фільмі розповідається про етапи життєвого шляху Петра Тимофійовича Тронька, який завжди базувався на високому служінні Україні, за будь-яких умов, політики і урядів.
Портрет видатного українця вимальовується на унікальній кінохроніці подій, до яких був причетний Петро Тронько, починаючи від 30-х років минулого століття до його 95-річного ювілею.

До фільму увійшли роздуми й спогади Івана Драча, Миколи Жулинського, Володимира Литвина та інших знаних в Україні діячів, які безпосередньо працювали з Петром Тимофійовичем і багато чого в нього навчились по життю.IMG_6624 IMG_6634 IMG_6643

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *