Путівник музеями області презентовано в Ужгороді

16 червня 2015 року в Закарпатському обласному музеї народної архітектури  і побуту презентовано книгу-фотоальбом «Подорож музеями Закарпаття», що вийшла у світ напередодні 70-річчя Закарпатського краєзнавчого музею та 45 – річчя музею народної архітектури і побуту. ЇЇ тираж – тисяча примірників. Жоден з яких не піде в продажу, бо видання – подарункове.

В книзі подано описи  34 музеїв області, карту Закарпаття з позначеними на ній музеями, замками, храмами та церквами, фотографії.  У підготовці авторитетного видання брали активну члени ЗОО НСКУ Габорець В. С., Глеба Ю. Ф. та Шеба В. С.

В унікальному виданні також  досить широко висвітлено діяльність музейного комплексу «Старе село» у с. Колочаві Міжгірського району. Як відомо, комплекс створив член правлінь Закарпатської обласної організації та Національної спілки краєзнавців України Аржевітін С. М.

У презентації взяли участь науковці, музейні працівники, краєзнавці, представники творчої інтелігенції області. Зокрема, на зібранні виступили краєзнавці Габорець В. С., Глеба Ю. Ф., Делеган М. В. і Шеба В. С.74a1bf8-img-9959

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *