Краєзнавці вітали Катерину Білокур у Мистецькому Арсеналі

WP_20150616_034Національна спілка краєзнавців України нещодавно, 16 травня на малій батьківщині народної художниці у селі Богданівка здійснила краєзнавчий проект «Катерина Білокур. Мистецтво жити на землі». Саме рідний край наповнює творчими силами та наснагою митця. І щоб осмислити той неосяжний космос українського генія, варто доторкнутися до землі, яка викохала художницю, зайти до її сільської хати, в якій в стражданнях і муках народжувались мистецькі шедеври.

16 червня у 115-річчя від дня народження мисткині організатори масштабного проекту запросили краєзнавців до Національного культурно-мистецького та музейного комплексу «Мистецький Арсенал» на відкриття виставки «Катерина Білокур. Хочу бути художником!». На ній вперше представлено 86 творів художниці з десяти музеїв та кількох приватних колекцій України, зокрема: Національного музею українського народного декоративного мистецтва, Яготинської художньої галереї, Меморіального музею-садиби Катерини Білокур у селі Богданівка.

Картини Катерини Білокур – це вся Україна, краса її землі, душа і пісня народу. У них виразно проступає глибоко народний характер мистецької спадщини художниці, яку сучасне суспільство лише починає відкривати для себе.WP_20150616_006 WP_20150616_007

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *