Презентація книги ’’Благодійна діяльність та її вплив на розвиток освіти, просвіти, духовності в Україні’’

100_0702Один із розділів праці – “Благодійництво української родини Симиренків”, інший – “Напрямки культурно-освітньої та меценатської діяльності родини графів  Балашових ХІХ – початку ХХ століть”. Автор праці є кандидат історичних наук,  працювала доцентом кафедри педагогіки і методики початкового навчання Інституту педагогіки і психології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, член Національних спілок краєзнавців і журналістів України. 2015 р. Т. М. Курінна відзначатиме  ювілей 30 років діяльності на пощуково-дослідницькій ниві.

Раніше подібні заходи відбулися перед науковцями Інституту помології ім. Л. П. Симиренка НААН України (див. світлину Курінна на трибуні в залі засідань Інституту) і школярами-пошуківцями  в рідному с.Млієві на Черкащині. Також у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії  Черкаської обласної, універсальної, наукової бібліотеки проходила ювілейна краєзнавча виставка книг, статей, фотоматеріалів  “Тетяна Курінна науковець, краєзнавець, викладач” 30-річної пошуково-дослідницької, краєзнавчої діяльності і презентація двох згадуваних, у цій інформації, брошур (Див. світлина із тележурналістами). Дослідник, краєзнавець зробила вагомий внесок у справу вивчення, дослідження і популяризації історико-культурних багатств, традицій рідного краю.

На світлинах автор праці  Тетяна  Миколаївна Курінна із запрошеними  на  краєзнавчий захід відпочиваючими  санаторію “ Україна”  міста Черкас. 16 червня 2015 р. Це  десятий  краєзнавчий захід Тетяни Курінної на Черкащині. Паралельно на зустрічі-презентації  у санаторії “ Україна” міста Черкас  і на попередніх краєзнавчих заходах Тетяна Миколаївна презентувала cвою працю  “Топоніми Млієва: історичний аспект” (Дивись титулу на світлині). Брошура містить відомості про історію походження назв (топонімів) кутків, вулиць, хуторів, зокрема Платонового, Яхнового і ярів, полів  рідного села та ін.

Тетяна Курінна постійно займається науково-організаційною краєзнавчих заходів і проектів та просвітницькою діяльністю благодійності і меценатства родин Середнього Подніпров’я і України та просвітницькою діяльність в краєзнавстві, бере участь у проведенні конференцій, круглих столів, семінарів, читань, популяризації краєзнавства, читає лекції.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *