Збір переможців

IMGP7105Міністерством освіти і науки України, Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді у партнерстві з Національною спілкою краєзнавців України, Українським географічним товариством 24 – 25 листопада ц.р. у м. Києві було проведено збір переможців Всеукраїнської історико-географічної експедиції «Історія міст і сіл України» за темою «Історико-географічна експедиція «Історія міст і сіл України»: підсумки та досягнення» (далі – збір).

Десять років освітяни у плідній співпраці з Національною спілкою краєзнавців України, Українським географічним товариством, багатьма іншими громадськими організаціями за сприяння державних та комунальних музеїв успішно реалізовували програми зазначеної експедиції. Учні, студенти під керівництвом педагогів, викладачів та за активної підтримки науковців академічних Інститутів НАН України вели краєзнавчо-дослідницьку роботу за двома програмами: «Нариси – описи» про село чи місто за заданими засновниками напрямами досліджень та «Туристсько-краєзнавчі або екскурсійні маршрути», які б були цікаві як для жителів даного регіону, так і для туристів-краєзнавців інших міст і областей.

У зборі взяли участь 22 делегації областей України та м. Києва.

Урочисте відкриття збору відбулося 24 листопада в приміщенні Українського державного центру позашкільної освіти. Юних краєзнавців привітали: Н.В.Савченко – директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, С.В Бут, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України, Р.В. Маньковська – 1-й заступник Голови Національної спілки краєзнавців України, Д.Г. Омельченко – член Вченої Ради Українського географічного товариства. Вітальні виступи супроводжувались високохудожніми патріотичними номерами вихованців Центру дитячо-юнацької творчості Дарницького району м. Києва (директор – Л.М. Пазюк). Після урочистостей делегаціям було запропоновано декілька екскурсійних маршрутів столицею, серед яких були місця «Революції гідності», «Подвигу Небесної сотні», історико-культурні об’єкти та музеї м. Києва.

У середу 25 листопада відбулася краєзнавча конференція учасників збору, на якій учні продемонстрували своїм ровесникам, педагогам, вченим краєзнавчо-пошукові здобутки, розкрили перед друзями історичне минуле та сьогодення рідного краю.DSCF0689

24 – 25 листопада для учасників збору були організовані автобусна екскурсія «Київ – столиця України» та екскурсія до Національного музею народної архітектури та побуту України «Побут і традиції українського села», що тісно пов’язано з тими дослідженнями, які вели протягом десяти років учні та педагоги.

Усі учні відзначені Дипломами учасників збору, а педагоги та вчені отримали Грамоти Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Національної спілки краєзнавців України, Українського географічного товариства. За багаторічну плідну роботу з проведення Всеукраїнської історико-географічної експедиції «Історія міст і сіл України» у 2006-2015 роках Грамотами Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді було нагороджено колективи обласних та Київського міського центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді, станцій юних туристів.DSCF0780

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *