Презентація краєзнавчих книг у Черкаському комерційному технікумі

Презентація Курінна12 квітня 2016 року в Черкаському комерційному технікумі відбулася презентація книг члена Національної спілки краєзнавців України Тетяни Курінної : “Топоніми Млієва: історичний аспект’’ і “Благодійна діяльність та її вплив на розвиток освіти, просвіти, духовності в Україні’’.
Присутня на заході заступниця директора закладу з виховної роботи Алла Гущина представила авторку книг як великого аматора і великого спеціаліста. Вона зазначила, що “досліджені в названих працях видатні особистості зробили вагомий внесок у розвиток історії педагогіки, історії України, краєзнавства”.

презентПід час презентації студенти, бібліотекарі технікуму та всі присутні дізналися багато  цікавих фактів з історії Млієва на Черкащині.
Презентоване видання містить відомості про історію походження назв (топонімів) кутків, вулиць, хуторів, зокрема Платонового, Яхнового ярів, полів села та ін. Книга містить відомості про місця, якими ходив Тарас Шевченко по Млієву, де зупинявся. Авторкою описано також маловідомий факт коротенької зупинки Кобзаря в садибі Буркутів.

Презентація КуріннаПрезентовані книги становлять інтерес для педагогічного краєзнавства і мають важливість для духовно-морального, патріотичного виховання, професійного розвитку соціальних працівників, які виступають у ролі посередника між громадянином, державою та громадськими, благодійними об’єднаннями, органами соціального захисту населення та установами охорони здоров’я, закладами освіти, органами самоврядування та виконавчої діяльності.
Книги дослідниці-краєзнавця Тетяни Курінної є вагомим внеском у справу вивчення, дослідження і популяризації історико-культурних багатств, традицій рідного краю.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *