21-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху “Південний Захід. Одесика”

Одесика_21 вип.Вийшов друком 21-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху «Південний Захід. Одесика – Юго-Запад. Одессика».

Статті,  вміщені у виданні, згруповано за наступними рубриками: “Степи Лукомор’я”, “Одеські старожитності”, “Край в епоху диктатур”, “Обличчя земляків”, Одеса нашого покоління. До 220-ї річниці Одеського судоремонтного заводу”, “Студентська трибуна”, “Наші ювіляри”, “Книжкова полиця краєзнавця”, “Конференції”.

Альманах розміняв свій третій «десяток». І це є підтвердженням того, що інтерес до історії Одеси та Одещини незгасає. «Південний Захід. Одесика» це, образно кажучи, демократичне видання, в якому можуть друкуватися як відомі історики, за плечима яких сотні наукових робіт, так і початківці, як професіонали, так і аматори-краєзнавці, для яких історія це захоплення. Так, за роки існування на сторінках альманаху з’явилися праці молодих дослідників, які тільки випробували свої сили і навички. А сьогодні багато хто з них вже відомі вчені.
Зберігається традиція тематичних випусків. В нинішньому альманасі є чимало статей, присвячених особистостям, життя та діяльність яких у різні часи пов’язані з нашим краєм Велиміру Хлєбнікову, Семену Воронцову, Дмитру Княжевичу, Миколі Сокальському, Івану Курису та іншим відзначив у вступному слові український політик Сергій Гриневецький, за підтримки якого видається альманах.

Повний текст 21-го випуску альманаху

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *