Просвітницька робота Луганської обласної організації НСКУ

З відновленням діяльності Луганської обласної організації Національної спілки краєзнавців України у Старобільську активно почав розвиватись просвітницький напрям роботи.
Це продиктовано самим життям складною соціально-політичною та інформаційною ситуацією, що склалась на Сході нашої держави. Культурні та світоглядні особливості мешканців регіону, популярність російських ЗМІ та відверта пропаганда агресора, сформували суттєві негативі явища в інформаційному просторі регіону.

Бадер-3За таких умов представники ЛОО НСКУ у межах своїх можливостей намагаються протидіяти інформаційній експансії, популяризуючи українські культурі надбання, історію та самобутність Луганщини. Так, члени організації активно публікуються у місцевій пресі, проводять публічні лекції та інші культурі заходи, а нещодавно (25 листопада 2016 року) заступник голови Луганської ОО НСКУ канд. іст. наук, доцент Луганського національного університету імені Тараса БадерШевченка А.В.Бадер виступив у прямому ефірі програми “Тема дня” на обласному телебаченні (телеканал ЛОТ), де надав фахові коментарі стосовно однієї з найбільших трагедії нашого народу  Голодомору 1932–1933 рр.

Запис передачі можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=NSuJW8lAkOE

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *