23-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху “Південний Захід. Одесика”

Копия odessika_23Вийшов друком 23-й випуск історико-краєзнавчого наукового альманаху «Південний Захід. Одесика — Юго-Запад. Одессика».

Статті,  вміщені у виданні, згруповано за наступними рубриками: “Степи Лукомор’я”, “Одеські старожитності”, “Край в епоху диктатур”, “Обличчя земляків”, “Одеса нашого покоління”, “Студентська трибуна”, “Спогади Одеситів”.

Повнотекстовий варіант 23-го випуску альманаху.

Південний захід. Одесика. Історико-краєзнавчий науковий альманах. – Вип. 23. – Одеса: Друкарський дім, 2017. – 256 с.

odessika_23“Процесові історичного пізнання властиві свої зльоти та падіння, несподівані повороти, дні великих відкриттів і місяці рутинної роботи, коли шар за шаром знімаються напластування ідеологічних штампів, людських пристрастей та суперечок. Здається, що ми знаємо про історію Одеси та Одещини майже все. Але кожного разу повернення в історію забутого імені, події, введення нових документів дають нам можливість глянути на минуле під іншим кутом зору.
Можливо, так само через кілька десятиліть нові покоління дослідників будуть вивчати наші часи. І вони будуть намагатися зрозуміти нас. Переконаний, що їм в нагоді стануть  і  номери  альманаху «Південний  Захід. Одесика». Оскільки це видання орієнтоване не лише на читачів сьогодення, але й для прийдешніх поколінь істориків та краєзнавців.
Незважаючи на свій вже «зрілий» за історичним виміром вік, альманах все рівно залишається молодим, він не старіє. Бо на його сторінках відбивається енергія та завзяття істориків, молодих дослідників і  вчених із іменем”
зауважив у вступному слові український політик Сергій Гриневецький, за підтримки якого видається альманах.

Повнотекстовий варіант 23-го випуску альманаху.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *