УКРАЇНСЬКА КНИГА ЗАВОЙОВУЄ СВІТ

У кінці 2020 року в київському видавництві «Ярославів Вал» вийшла (українською мовою) книга заслуженого діяча науки і техніки України, члена Національної спілки краєзна123вців України Георгія Чорного «Хто ми є, українці?».

Питання походження українського народу непросте, в історіографії існують різні концепції етногенезу українців. Автор книги, послуговуючись комплексним підходом до вирішення цієї складної проблеми, залучаючи, зокрема, результати нових досягнень у галузі археогенетики й мовознавства, простежує витоки народу, обґрунтовує його давність та давність української державності. На сторінках книги Г. Чорний ратував також за необхідність законодавчого закріплення відзначення державності України.

Ініціатива представників патріотичної громадськості, політичних та державних діячів, учених про відзначення Дня Української Державності на державному рівні була реалізована цього року, 28 липня. До цієї події канадська Фундація «Енциклопедія українознавства» видала своїм коштом книгу Г. Чорного «Хто ми є, українці?» англійською мовою. Переклад виконав відомий британець українського походження, поет Стефан Комарницький.

В анотації англомовного видання, зокрема, говориться, що «автор зробив унікальний внесок в українську історію, працюючи на перетині генетики, лінгвістики, археології та інших наук. Він об’єднав досягнення цих дисциплін, щоб відкрити глибоку історію українців…». За словами Президента Фундації Олега Іванусіва, весь наклад англомовного видання книги «Who Are We Ukrainians?» обсягом 1200 примірників Фундація не буде продавати, а буде роздавати політикам, конгресменам, урядовим чиновникам Канади, США, Англії та інших англомовних країн. Частину тиражу буде передано бібліотекам, громадським об’єднанням української діаспори тощо. Мета цього заходу – донести до світової спільноти історичну правду про самобутність і древність українців, їх окремішність від росіян, показати витоки їх безмежної мужності в боротьбі за свою свободу, за свою землю. Фундація розцінює цю акцію як свій волонтерський внесок у перемогу українців в нинішній російсько-українській війні.Книга « Хто ми є, україн

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *