ВІДІЙШОВ У ВІЧНІСТЬ ГОЛОВА ВОЛИНСЬКОЇ ОО НСКУ Геннадій Васильович БОНДАРЕНКО

4 серпня відійшов у вічність беззмінний голова Волинської обласної організації НСКУ, Почесний краєзнавець України, Заслужений працівник освіти України, історик, краєзнавець Геннадій Васильович Бондаренко

photo

Генадій Васильович очолював Волинську обласну організацію НСКУ з 1989 р., був членом Президії НСКУ. Генадій Бондаренко – провідник краєзнавства на Волині. Його науковий доробок складає понад 500 студій з історії України, Волині, а у 2021 р. він опублікував ґрунтовне дослідження з історії краєзнавчого руху на Волині у якому висвітлено основні напрями й тенденції розвитку краєзнавчого руху та історичних досліджень у Волинській області від 40-х років XX ст. і до 20-х років XXI ст.

Генадій Боднаренко був ініціатором впровадження в школах Волинської області факультативного курсу «Волинезнавство», організатором краєзнавчих конференцій «Минуле і сучасне Волині та Полісся», «Велика Волинь», «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини» та інших.

Національна спілка краєзнавців України з глибоким сумом зустріла цю звістку та висловлює щирі співчуття родині, близьким, колегам, усім, хто знав і працював із Геннадієм Васильовичем!

Вічна пам’ять!

 

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *