ВІТАЄМО ІЗ 75-РІЧЧЯМ ГОЛОВУ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ КРАЄЗНАВЦІВ УКРАЇНИ, ЧЛЕНА-КОРЕСПОНДЕНТА НАН УКРАЇНИ ОЛЕКСАНДРА ПЕТРОВИЧА РЕЄНТА

10 травня виповнюється 75 років РЕЄНТУ Олександру Петровичу — голові Національної спілки краєзнавців України, доктору історичних наук, професору, члену-кореспонденту НАН України, заступнику директора Інституту історії України НАН України, Заслуженому діячу науки і техніки, Почесному краєзнавцю України.

DSC_0001

Олександр Реєнт упродовж багатьох років займається питаннями модерної історії України, теоретичними та практичними проблемами історії та краєзнавства, питаннями теорії та методології історичної науки, історіографії, націогенезу і державотворення, соціально-економічного та політичного життя, національно-визвольних і суспільно-політичних рухів у ХІХ–ХХ ст. О.Реєнт є автором понад 650 наукових публікацій, близько 60 індивідуальних та колективних монографій, ряду науково-популярних видань, енциклопедично-довідкових видань, підручників.

Фото 2

Олександр Реєнт тривалий час був заступником голови Національної спілки краєзнавців України, а з 2012 р. очолює Спілку. Висвітлюючи вагомий внесок очільника Національної спілки краєзнавців України Олександра Реєнта в розвиток українського краєзнавства, важливо відзначити його риси як провідника реформатора, який користується високим авторитетом та глибокою повагою колег – вмінням бачити перспективу справи та обирати ефективні методи для успішної її реалізації, налагоджувати зв’язки з партнерами, ініціювати та доводити до логічного завершення розпочаті проєкти.

Фото 3

У цей святковий день раді повідомити наукову та краєзнавчу спільноту, що вийшли друком актуальні видання приуроченні до 75 річчя Олександра Петровича.

Київською міською організацією НСКУ, разом з Національною історичною бібліотекою України, було опубліковано біобібліографічний покажчик присвячено висвітленню життєвого шляху, наукової та громадської діяльності Олександра Петровича Реєнта, яке буде корисним як для істориків, студентів, освітян так і краєзнавців, всіх хто цікавиться історією, краєзнавчими пошуками. Варто зауважити, що бібліографічний покажчик входить у серію видань «Київська міська організація Національної спілки краєзнавців України в особах» започатковану Олександром Гончаровим. З бібліографічним покажчиком можна ознайомитися більш детально за цим посиланням.

Вийшов друком журнал «Краєзнавство» №1 за 2024 р. у якому Ви зможете знайти статті присвячені 75 річному ювілею Олександра Петровича Реєнта, а також Сергію Дмитровичу Гальчаку, який теж святкував своє 75 річчя. Цей номер журналу є тематичним — він присвячений Вінниччині і розвитку краєзнавчого руху на Поділлі. З повним текстом журналу можна познайомитися на сайті за цим посиланням.

Краєзнавча спільнота вітає Олександра Петровича з Днем народження, висловлює щиру подяку і повагу, бажає безмежних позитивних емоцій та життєвої енергії, плідних дослідницьких пошуків і творчої наснаги в подальшій краєзнавчій та науково-педагогічній роботі!

З глибокою повагою,
Президія Національної спілки краєзнавців України

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *