Очільнику Конотопського осередку Національної спілки краєзнавців України вручили Премію імені Петра Тронька

6 серпня 2024 р. на зібранні краєзнавчого активу у приміщенні Національної спілки краєзнавців України голова Спілки Олександр Реєнт вручив Премію імені академіка Петра Тронька за вагомий внесок у справу вивчення, дослідження і популяризації історико-культурних і природних багатств рідного краю голові Конотопського районного відділення Сумської обласної організації НСКУ, науковому співробітнику Конотопського міського краєзнавчого музею імені О. М. Лазаревського Шамілю Мулламовичу Акічеву.

Фото 1

Впродовж всього трудового і творчого життя Шаміль Мулламович наполегливо і завзято досліджував історію та культуру Конотопщини та Лівобережної України, долучився до підготовки багатотомного видання «Звід пам’ятників історії та культури України. Сумська область», є автором матеріалів з історії Конотопської битви 1659 року, хронології історії Конотопщини XVXX століть, історії освіти і ЗМІ у Конотопі, топоніміки Конотопського краю, геральдики Конотопа.

Фото 2

На урочистій зустрічі голова НСКУ Олександр Реєнт наголосив, що внесок Шаміля Акічева в розвиток краєзнавства краю, його активну діяльність з популяризації історії Конотопщини високо оцінюють краєзнавці і колеги Сумщини та України. Свій творчий доробок – книги з історії Конотопського краю лауреат Премії імені Петра Тронька передав до бібліотеки Спілки, а також вручив голові НСКУ кримсько-татарський прапор як символ єдності України, який віднині буде зберігатися на почесному місці в Президії Національної спілки краєзнавців України.

Щиро вітаємо Лауреата та зичимо нових творчих звершень в ім’я незалежної і соборної України!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *