Лекція-презентація «Українське музейництво розвивається!»

Лекція-презентація...

14 жовтня 2011 року у відділі мистецтв Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського відбулась лекція-презентація «Українське музейництво розвивається!» за підсумками ІІІ Всеукраїнського музейного фестивалю «Музеї України у всесвітньому культурному просторі», який проходив з 15 по 19 вересня 2011 року у Дніпропетровську.

Автор проекту, член Національної спілки краєзнавців України Лариса Гайда, представила присутнім аналіз сучасного стану розвитку українських музеїв, їх інноваційні форми діяльності.

Провідними завданнями зустрічі були – адаптувати досвід кращих музеїв України до наших умов та специфіки регіону, популяризувати потенційні можливості вітчизняних музеїв, залучити кіровоградських музейників до активного фахового спілкування через розкриття змісту, сутності і значення музейних фестивалів як форми професійного зростання.

Під час зустрічі присутнім було запропоновано: ознайомитись із виставкою видань з музеєзнавства, переглянути презентацію про хід та результати фестивальних конкурсів (міні-виставок, видань та просвітницьких заходів), долучитись до обговорення резолюції учасників фестивалю щодо подальшого розвитку музейної справи в Україні.

У зустрічі взяли участь: представники державних та громадських музеїв, обласного центру туризму , краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, обласних організацій Українського товариства охорони пам’яток історії та культури і Національної спілки краєзнавців України, журналісти.

Особливу зацікавленість присутніх викликали відомості про сучасні підходи до роботи з цільовими групами відвідувачів музеїв, а саме: моделі та технологічні карти тимчасових виставок; програми сімейного відвідування музеїв; проекти «Музей як центр спілкування громади», «Казки богині Кліо», «Музей і журналістика», «Школа при музеї», «Музейна світлиця на телебаченні»; літературні та художні студії тощо.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *