Керівництво НСКУ відвідало Волинь

Керівництво НСКУ відвідало...

3–5 червня 2013 р. у с. Світязь Шацького р-ну Волинської обл. (на території бази практик табору «Гарт» Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки) відбулося розширене засідання Президії правління Національної спілки краєзнавців України за участі голів правлінь регіональних організацій НСКУ.

Учасники засідання заслухали інформацію голови НСКУ О.П. Реєнта про діяльність Спілки за лютий-травень 2013 р. Було ухвалено провести черговий Пленум Правління Спілки у Києві 12 липня 2013 р.

Під час роботи Пленуму передбачається, зокрема, розглянути питання щодо організації роботи наукового інституту краєзнавства, про початок функціонування науково-методичного кабінету з краєзнавства, як перший етап до створення інституту краєзнавства; вручення Премії імені академіка Петра Тронька НСКУ 2013 р.

Члени Президії правління затвердили структуру збірника «Краєзнавча Шевченкіана України», який має побачити світ з нагоди 200-ліття Великого Кобзаря. Головам правлінь регіональних організацій було доручено забезпечити підготовку розділів збірника та подати їх на редколегію до 1 жовтня 2013 р.

Також на засіданні було рекомендовано до друку журнал №2 журналу «Краєзнавство» за 2013 рік. Головам правлінь регіональних організацій доручено забезпечити систематичне надання краєзнавчої інформації та наукових статей до журналу «Краєзнавство».

На засіданні Президії Правління було вручено членські квитки, відзначено активістів краєзнавчого руху. Заслухано інформацію про досвід роботи з Волинської, Київської міської, Івано-Франківської, Закарпатської обласних організацій НСКУ.

Члени Президії Правління та голови обласних організацій НСКУ ознайомилися з експозиціями Літературно-меморіального музею Лесі Українки в с. Колодяжне Ковельського р-ну, Меморіального музею В.Липинського в с. Затурці Локачинського р-ну, відвідали археологічні розкопки літописного міста Рай, пам’ятки с. Старий Чорторийськ Маневицького р-ну, м. Володимира-Волинського, цілющі Оконські джерела та зустрілися з краєзнавчим активом Волинської області.

Насамкінець на історичному факультеті СНУ ім. Лесі Українки відбулося підсумкове засідання з проблем пам’яткоохоронного краєзнавства Волині за участі заступника голови Волинської ОДА Олександра Курилюка та журналістів.

Детальну інформацію про відвідання Волині краєзнавчим активом буде оприлюднено найближчим часом. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *