Розвиток туризму між Словацькою Республікою і Західною Україною

Розвиток туризму між Слова?...

Під такою назвою 11 березня у Будинку журналістів в Ужгороді (прес-центр – нове Закарпаття) відбувся семінар, в якому взяли участь дипломати, представники громадських організацій, туроператори, журналісти.
Організатори семінару – Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова і «Європейський Медіа-Центр».
Александр Шкурла , перший секретар Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді інформував учасників зібрання про перспективи розвитку туризму між Словаччиною і Західною Україною, насамперед, Закарпаттям. Богдан Праничук, голова комітету у справах розвитку туризму та рекреації Громадської ради Закарпатської обласної державної адміністрації ознайомив з перспективами розвитку туризму на Закарпатті.
Словацькі туроператори представили свою продукцію.
В роботі семінару взяв участь і виступив голова ЗОО НСКУ. Він, зокрема, презентуючи колочавський туристичний центр на Закарпатті, нагадав і про той факт, що угорський окупаційний уряд у 1942 році, у період Другої світової війни, розробив спеціальну програму розвитку туризму на Підкарпатській Русі (так називалося Закарпаття у той період).
В ході розмови із Генеральним консулом Я. Буріановою їй було запропоновано ознайомитися з музейно-культурним комплексом у Колочаві. Запрошення прийнято з вдячністю. Дата візиту буде узгоджена окремо.
Домовлено про презентацію продукції закарпатських туроператорів у Кошіце (Словацька Республіка) у травні нинішнього року.

Додаток ІДодаток ІI

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *