Закарпатська Шевченкіана

Закарпатська Шевченкіана...

24 квітня у Закарпатській обласній універсальній бібліотеці імені Ф. Потушняка презентовано збірник наукових і публіцистичних статей, есе, спогадів, поетичних добірок, бібліографічних джерел під назвою «Закарпатська Шевченкіана», що підготовлений у рамках святкування року Шевченка.
    Книга знайомить читачів з різноманітною інформацією щодо впливу Т. Г. Шевченка і його геніальної творчості на громадсько-політичне і, насамперед, культурне життя Закарпаття з кінця XIX століття і до нинішнього часу. Збірка містить публіцистичні і художні твори, ілюстрації та бібліографічні джерела сорока авторів серед яких – В. Гренджі-Донського, І. Чендея, П. Скунця, Д. Креміня та ін.
     В книзі опубліковано історичну розвідку про поширення творів та ідей Т. Шевченка на Закарпатті  члена Закарпатської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, доктора історичних наук, професора Ужгородського національного університету С. Федаки і нові твори шевченківської тематики члена ЗОО НСКУ, голови обласної організації Національної спілки письменників України В. Густі. Зокрема, Василь Густі високо оцінив збірник і сказав, що «Скунць і Чендей були б вдячні за це видання».
     С. Федака підготував також публіцистичну статтю про краєзнавчу закарпатську Шевченкіану для загальноукраїнського збірника, який нещодавно вийшов у світ під егідою Національної спілки краєзнавців України.
     У шевченківському святі взяли участь члени ЗОО НСКУ В. Густі, М. Делеган і С. Федака.

Додаток ІДодаток ІIДодаток ІII

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *