Великий святковий концерт до 200-річчя Т. Шевченка

Великий святковий концерт ?...

за участі Закарпатської обласної організації Національної спілки краєзнавців України відбувся 20 травня у великій залі філармонії. Концерт було дано напередодні (22 травня) річниці перепоховання Кобзаря з С. Петербурга до Канева.
     У концерті взяли участь хор студентів Ужгородського державного музичного училища імені Дезидерія Задора, хор хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи, заслужений академічний Закарпатський народний хор, симфонічний оркестр Закарпатської філармонії; солісти  – Петро Матій, Марія Зубанич, Оксана Ільницька-Хархаліс, Ганна Данканич,  Катерина Гажо, Марія Негер, Михайло Подкопаєв.
    В програмі концерту – прем’єри (вокальний цикл на найвідоміші поезії Т. Шевченка Р. Меденці для 4-х солістів, мішаного хору і симфонічного оркестру, пісня-поема «Наш Тарас» для солістів, хору  оркестру В. Теличко на слова В. Шапран на тему пісні «У діброві вітер виє»), а також твори М. Лисенка, Б. Лятошинського, П. Майбороди.   
     Одночасно було відзначено 20-річчя створення обласної організації Національної спілки композиторів України.
     На святковому вечорі виступив і вручив вітальну адресу голові обласної організації  Національної спілки композиторів України В. Ф. Теличку член ЗОО НСКУ П. М. Хданич.
     У святі також взяли участь члени ЗОО НСКУ Глеба Ю. Ф., Густі В. П., Делеган М. В., Офіцинський Р. А. і Федака С. Д.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *