Підтримка влади

Підтримка влади...

У засіданні експертної ради Закарпатської обласної державної адміністрації з питань видання творів закарпатських авторів, що відбулася на днях, за дорученням правління ЗОО НСКУ, взяв участь член правління спілки, голова обласної організації Національної спілки письменників України В. П. Густі. На її розгляд запропоновано 20 рукописів, 17 з яких – прозові і 3 – поетичні.

В умовах обмеженого фінансування з обласного бюджету (на 2014 рік планується виділити всього 100 тис. грн.) члени ради вирішили видати знакові твори закарпатських авторів – книги «Зоря Шевченка над Карпатами», присвяченої 200-річчю з дня народження Кобзаря, художнього фотоальбому до 100-річчя з дня народження скульптора Василя Свиди і збірки творів письменника Михайла Томчанія (також з нагоди 100-річчя з дня народження).

Зібрання також рекомендувало управлінню культури облдержадміністрації створити раду меценатів і благодійний фонд для видання книг закарпатських авторів.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Сербайло запевнив, що на черговій сесії облради внесе пропозицію щодо збільшення видатків з обласного бюджету на видання книг у краї.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *