Про відзначення 97 – ї річниці утворення Чехословацької Республіки

xxКлуб Т. Г. Масарика в Ужгороді (голова – І. Латко) спільно із Закарпатською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України (голова – М. Делеган) відзначили 97-річчя утворення Першої Чехословацької Республіки мітингом-реквієм у скверику ім. першого президента ЧСР Томаша Гарика Масарика. В мітингу взяли участь історики, краєзнавці, члени Клубу Т. Г. Масарика та словацького культурного товариства, гості, зокрема, педагоги із Чехії. Учасники акції поклали вінок та квіти до пам?ятника першому президенту ЧР. Як відомо, чехи із краю Височина постійно надають підтримку у зміцненні матеріально-технічної бази освіти області, зокрема, ужгородської ЗОШ № 3.

Нагадаємо, що Закарпаття під назвою Підкарпатська Русь входило до складу Першої Чехословацької Республіки у 1919 – 1938 роках.

Виступаючі, зокрема і голова ЗОО НСКУ, відзначили суттєвий розквіт Підкарпатської Русі в період її перебування у складі Чехословацької Республіки. Особливого розвитку набуло в умовах демократичної країни шкільництво, наука, культура і т. ін.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *