Вітаємо із 70-річчям ректора НПУ імені М.П.Драгоманова, академіка Віктора Петровича Андрущенка

Андрущенко13 грудня 2018 року 70-річчя святкує Андрущенко Віктор Петрович — ректор Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, член-кореспондент НАН України, академік НАПН України та АНВШ України, доктор філософських наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Премії Національної спілки краєзнавців України імені Дмитра Яворницького (2013 р.) та Премії НСКУ імені Петра Тронька (2015 р.).

Лише найближчі та найрідніші люди ювіляра знають, що саме цей день є дійсною датою його народження.

Віктор Петрович — визнаний та авторитетний вчений, який фахово займається різноманітними проблемами філософії освіти, модернізації української освіти в контексті вимог Болонського процесу; стратегії розвитку вищої педагогічної освіти та підготовки вчителя в умовах демократичних та ринкових перетворень, глобалізації та становлення інформаційного суспільства; світоглядної проблематики, соціокультурних орієнтацій та виховання студентської молоді; трансформації гуманітарної освіти; стратегічних питаннь державної освітньої політики, зокрема, статусу, глобальних цінностей і функцій освіти в системі суспільної організації та самоорганізації.

Перебуваючи на посаді ректора НПУ імені М.П.Драгоманова В.П.Андрущенко доклав неабияких зусиль для збереження і примноження статусу закладу як національного центру і флагмана педагогічної освіти, забезпечення неперервного й успішного процесу підготовки освічених, висококваліфікованих, нестандартно, самостійно і критично думаючих педагогічних кадрів, формування дружнього та професійного колективу, розвитку університетської автономії і примноження цінностей корпоративної культури.

Особисті зусилля та підтримка В.П.Андрущенка забезпечують багаторічну плідну співпрацю між Національною спілкою краєзнавців України та Національним педагогічним університетом імені М.П.Драгоманова.

Національна спілка краєзнавців України висловлює ювіляру найщиріші побажання міцного здоров’я, безмежного людського щастя, сімейного добробуту, творчої наснаги, всіляких гараздів!
Бажаємо, щоб кожен новий день був щедрим на успіхи, багатим на радісні звістки, приємні події та корисні справи! Плідних дослідницьких пошуків і творчої наснаги в подальшій педагогічній роботі!

З глибокою повагою,
голова Національної спілки краєзнавців України,
член-кореспондент НАН України
О.П.Реєнт

One thought on “Вітаємо із 70-річчям ректора НПУ імені М.П.Драгоманова, академіка Віктора Петровича Андрущенка”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *