Відбулася звітно-виборча конференція краєзнавців Донецької області

АфiшаЗвітно-виборча конференція зібрала краєзнавців Донецької області 8 грудня 2018 року в Центральній міській публічній бібліотеці міста Краматорська.

На ній делегати від місцевих організацій заслухали звітну доповідь голови Донецької обласної організації НСКУ Валерія Романька та одноголосно обрали його головою, уже вкотре довіривши очолювати організацію. Обрано склад правління у кількості 11 осіб, президію та ревізійну комісію.

Згідно з регламентом представники міських осередків, делеговані Звiт_Валерiй_Роман_кодля участі у конференції, поінформували колег про свою роботу, почули від колег про нові для них форми діяльності. Збори показали, що наразі робота пана Валерія всіх влаштовує: він сам плідно працює, може організувати громаду, часто буває у місцевих організаціях, тісно співпрацює з правлінням НСКУ. Робота правління отримала високу оцінку, і це не зважаючи на непросту ситуацію на Донеччині.

Виступ_голови_Покровськоi_органiзацii_П_ГайворонськогоВиступи довели, що краєзнавцям області є чим похвалитися. Адже упродовж року велася плідна співпраця з культурними та освітніми закладами Донеччини, виходили популярні краєзнавчі телепроекти, друковані видання, проводилися конференції та творчі зустрічі з колегами тощо. Намітилися зв’язки з іншими областями та навіть деякими країнами.

Наприклад, невдовзі читачі області зможуть побачити новий E_Шаповалов_Почесний_краeзнавец__Донеччиникраєзнавчий альманах «Степ/Step», редактором якого є Євген Шаповалов. До речі, на цьому зібранні пан Євген був удостоєний звання Почесного краєзнавця Донеччини. Водночас посвідчення краєзнавців отримали десять нових членів організації, більшість з яких із Бахмуту. Тепер цей Делегати_конференцiiосередок є чи не найчисленнішим в області (після Слов’янського та Маріупольського) та найбільш молодим за складом учасників. Створено ще один осередок – переселенці. Це пов’язано з окупацією Донеччини та військовими діями, що тут тривають – 20 краєзнавців виїхали в інші області, але виявили бажання залишитися у складі Донецької організації. Новий осередок доручено очолити члену президії Ігорю Зоцу.

Новi_члени_ДОО НСКУКраєзнавці також поділилися планами на майбутнє. Конференція підтвердила, що ДонОО, яка складається з 9 місцевих організацій, куди входить 104 члена НСКУ, може вирішувати серйозні завдання, їй по силах бути в авангарді сьогоднішнього українського краєзнавства.

Дмитро Білько,
член НСКУ, член президії Донецької облорганізації НСКУ
(м. Дружківка Донецької обл.)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *