Відбувся Пленум Хмельницької обласної організації НСКУ

Хмельницька обласна організація НСКУ-1

Нещодавно у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці відбувся Пленум Хмельницької обласної організації НСКУ.

Захід проходив на платформі Zoom, до участі долучились краєзнавці з Летичева, Віньковець, Кам’янця-Подільського, Волочиська та інших 2021_12_09_3_3населених пунктів особисто та через бібліотеки області.

Із доповіддю про підсумки роботи у 2021 році виступив голова осережку, доктор історичних наук Лев Баженов. Також він окреслив пріоритетні напрямки діяльності.

Світлана Коржик

У обговоренні взяли участь члени НСКУ: представник Хмельницької обласної ради Микола Панасюк, директор державного історико-культурного заповідника «Межибіж» Олег Погорілець, Почесний краєзнавець України Віктор Прокопчук, директор Хмельницької обласної бібліотеки Катерина Чабан, старший науковий співробітник Хмельницького обласного краєзнавчого музею Сергій Єсюнін.

У звіті відзначено проведення наукових заходів:  Всеукраїнських конференцій до 30-річчя Незалежності України, з архівістики та міжнародної з археології у КПНУ ім. І .Огієнка,  до 495-річчя Василя Острозького, присвячені ювілеям ДІКЗ “Межибіж” та Хмельницької ОУНБ, на базі Старої Синяви, у с. Порик та Барі Вінницької області, заходи Хмельницького інституту МАУП тощо.

Хмельницька обласна організація НСКУ-3Порядок денний Пленуму передбачав також обрання делегатів для участі у VII з’їзді Національної спілки краєзнавців України, встановлення обласної премії у галузі краєзнавства імені Володимира Гериновича.

Під час пленуму відбулася презентація 32 і 33 випусків науково-краєзнавчого збірника «Хмельницькі краєзнавчі студії». Видання підготовлені до 120-річчя Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки та 55-річчя Віктора Романовича Адамського, кандидата історичних наук, доцента Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. До випусків увійшли наукові та краєзнавчі дослідження членів Хмельницької міської організації Національної спілки краєзнавців України та матеріали колег з інших регіонів.

Хмельницька обласна організація НСКУ-2

Джерело:
Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека,
Катерина Чабан (директор)

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *