Вийшов друком підручник для студентів “Основи краєзнавства”

Основи краєзнавстваХарківський національний університет імені В.Н.Каразіна спільно з Національною спілкою краєзнавців України підготували підручник для студентів вищих навчальних закладів “ОСНОВИ КРАЄЗНАВСТВА“.

Основи краєзнавства: підруч. для студ. вищ. навч. закл. / кол. авт.; за заг. ред. чл.-кор. НАНУ О. П. Реєнта. — Х. : ХНУ імені В.Н.Каразіна, 2016. — 276 с.

Підручник «Основи краєзнавства» для студентів вищих навчальних закладів уніфікований для всіх спеціальностей, містить сучасні теоретичні та практичні розробки з основних питань краєзнавства. Авторський колектив з урахуванням результатів найновіших наукових досліджень приділив увагу висвітленню науково-методологічних засад краєзнавства, історії розвитку науки, головних напрямів у структурі краєзнавства та впливу краєзнавчих знань на патріотичне виховання молодого покоління. У додатках вміщено навчально-методичний та хрестоматійний матеріал із дисципліни «Основи краєзнавства». Для викладачів та студентів вищих навчальних закладів.

Зміст підручника “Основи краєзнавства”.

Колектив авторів складають провідні краєзнавці України, головним чином члени Національної спілки краєзнавців України, голови регіональних організацій, зокрема: Київської міської — Олександр Гончаров, Харківської обласної — Сергій Куделко, Хмельницької — Лев Баженов, Волинської — Геннадій Бондаренко, Чернігівської — Олександр Коваленко, Львівської — Микола Литвин, Черкаської — Василь Мельниченко, а також заступники голови Спілки Руслана Маньковська та Олександр Удод, член Правління НСКУ Сергій Попович та ін. Автором передмови та головою Редакційної колегії є голова НСКУ, член-кореспондент НАН України Олександр Реєнт.

Із підручником можна ознайомитися в бібліотеках Національної спілки краєзнавців України та Харківського національного університету В.Н.Каразіна. Найближчим часом його буде розповсюджено в різних регіонах України.

5 thoughts on “Вийшов друком підручник для студентів “Основи краєзнавства””

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *