Де поставити пам’ятник Петлюрі? – інтерв’ю Володимира Милька газеті “Вечірній Київ”

Вечірній Київ-ПетлюраГазета “Вечірній Київ(№39, 2017 р.) в рубриці “100 років боротьби. Українська революція 1917–1921” опублікувала текст розмови із членом Президії Національної спілки краєзнавців України, старшим науковим співробітником Інституту історії України НАН України, кандидатом історичних наук Володимиром Мильком.

Інтерв’ю присвячено відомому українському державному і військовому діячу Симону Петлюрі, необхідності встановлення йому пам’ятника в Києві та позиції влади й громадськості з цього приводу.

Повний текст інтерв’ю.

Вечірній Київ-Петлюра“Симон Петлюра – відомий державний і військовий діячі, і безумовно, пам’ятник йому потрібен, і жодних аргументів проти цього в незалежній Україні не може бути. Місце його встановлення, на мою думку, має вирішитися в результаті громадського обговорення киянами. Очевидно, що й місце під пам’ятник має бути пов’язане з його біографією, та, зважаючи на масштаб персоналії, – у центрі столиці. Можливо, це буде перетин бульвару Шевченка або з Володимирською (як планувалося раніше), або з вулицею Симона Петлюри (колишньою Комінтернівською). У цьому випадку він «замінить» Миколу Щорса” – зауважив Володимир Милько.

Повний текст інтерв’ю.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *