До 100-річчя від дня народження письменника Олеся Гончара відбулася скайп-зустріч «Духовний посил Олеся Гончара»

АФІША_ГОНЧАР4 квітня 2018 року у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.П.Котляревського до 100-річчя від дня народження письменника Олеся Гончара відбулася скайп-зустріч «Духовний посил Олеся Гончара» з Дніпропетровською обласною універсальною науковою бібліотекою ім. первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія.

Її організаторами виступили: Національна спілка краєзнавців України, Інститут історії України НАН України, Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І.П.Котляревського, Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека ім. первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія.

Мета заходу – пошанувати славетного письменника-земляка Олеся Гончара та передати його мудре слово до Дніпра шляхом проведення флешмобу – читання уривку із «Собору».

Вітальне слово виголосили Федорова М.А., завідувач відділу краєзнавства Полтавської ОУНБ ім.І.П.Котляревського та Шилкіна М.В., завідувач відділу краєзнавства Дніпропетровської ОУНБ ім. первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія.

DSC_5043У програмі були заплановані наступні виступи: Гайдамака В.М., учитель української мови та літератури Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім. І.П.Котляревського, Граїцька Н.М., завідувач бібліотеки Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім. І.П.Котляревського, а також 8-класників Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 ім. І.П.Котляревського.

Ініціатором проведення зустрічі у такому форматі виступила Наталія Михайлівна Граїцька, завідувач бібліотеки Полтавського міського багатопрофільного ліцею №1 імені І.П.Котляревського. Власне, з цим навчальним закладом Полтавська ОУНБ ім.І.П.Котляревського плідно співпрацює не один рік. Учителі та учні ліцею завжди відвідують заходи та беруть у них активну участь.

На скайп-зустріч завітали 8-класники разом з учителем української мови та літератури Вікторією Миколаївною Гайдамакою. Учні підготували флеш-моб – прочитали уривок із відомого на увесь світ роману “Собор” та передали ініціативу одноліткам з Дніпра.

Також на скайп-зустрічі учні розповідали цікаві факти з біографії письменника, говорили про твори Олеся Гончара. “Бережіть собори своїх душ!” – таким фінальним акордом завершилося віртуальне спілкування.

Джерело:
прес-реліз, блог “Калинове намисто”

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *